Entreprenörsarenan AB är ett helägt dotterbolag till Entreprenörsarenan Bohuslän ideell förening. 40 företag och organisationer är nu medlemmar i föreningen. Entreprenörsarenan AB är inriktat på den kommersiella delen av föreningens verksamhet. Företaget fokuserar på att utveckla affärer, särskilt spin-outs, en typ av affärsutveckling som startar med en idé som finns i aktiva företag och som av någon anledning inte kan utvecklas där. Entreprenörsarenan kan tillföra resurser för att förverkliga affärer baserat på en beprövad process för utveckling. Vi ökar nu vår kapacitet för affärsutveckling.

Vid UF-mässan för Fyrbodalsområdet som gick av stapeln i Vänersborgs nya Arena strax före Påskhelgen utsågs Entreprenörsarenan vinnare av det speciella Framtidspriset. Pristagare blev Niklas Moe från Uddevalla. Han har skapat ett eget program av kläder för rörelsehindrade personer. Niklas som går Omvårdnadsprogrammet på Östrabogymnasiet har gjort en mycket smart lösning med hjälp av slitsar och kardborreband på ställen som gör det lätt att dra på/av sig kläderna.

Affärsman/-kvinna söks till färdigt produktkoncept för fritidsmarknaden. Uppdraget innebär att tillsammans med innovatören och oss i Entreprenörsarenan leda ett företag ut på marknaden i Sverige och Europa.

Just nu har vi behov av en marknadsanalytiker som kan hjälpa till med underlag för ett investeringsmemorandum för ett utvecklingsbolag.

Vi får nu hela tiden in förfrågningar från personer som har intresse att jobba som entreprenörer med projekt i Entreprenörsarenan. Projekten startar i form av förstudier och vi vill gärna öka på vår projektbank med nya friska förslag. Idéer matchas mot entreprenörer av oss och så snart vi ser en framkomlig väg så kör vi! Entreprenörsriket står för kostnaden i den förstudie som alltid ska utföras som en del av processen i affärsutvecklingen.