Vi gratulerar grundaren av Jenving Technology, Tommy Jenving till en mycket fin utmärkelse. Han har tillsammans med två andra personer utsetts till de tre mest betydelsefulla människorna i svensk Hi-Fi-historia. Utmärkelsen delades ut av Tidningen Hi-Fi & Musik vid en Hi-Fi-mässa i Malmö nyligen. Företaget Jenving Technology som finns i Backamo, Uddevalla kommun är medlem i Entreprenörsarenan och deltar aktivt i vårt nätverk. Än en gång Grattis Tommy!

Läs pressreleasen och se utmärkelsen (pdf 172 kb)

Inspirationsdag Entreprenörskap ska stärka de studerande att våga ta steget till eget företag efter utbildningen. Studenterna gör utbildning inom flera olika områden. Dagen inleddes med en inspirationskick med Veronica Bjursell. Hon har tidigare gått KY Turism på Vuxenutbildningen i Uddevalla och har idag ett resebolag som arrangerar skräddarsydda bussresor.

Vi har nu fått ett nytt instrument på plats i vårt utvecklingslabb, en digital signalanalysator av fabrikat Tektronix. Jenving Technology i Ljungskile har investerat i denna och placerat den i vårt labb för att den ska kunna användas av andra företag också. Sedan tidigare har vi en mycket fin instrumentpark av framförallt Agilent-maskiner.

Flera projektförslag har varit uppe till utvärdering i vår organisation och i pipeline finns ännu mer. De bästa av förslagen har hunnit kvala in och förstudier har gjorts klart i tre olika projekt med tre olika konstellationer av entreprenörer.

Ända till Stockholm har ryktet gått om vår verksamhet. Vi har haft en dialog med en projektledare vid Länsstyrelsen där. Man är intresserad av att ta del av våra erfarenheter och för vår del kan det kanske ge framtida affärsmöjligheter för företagen i Entreprenörsarenan.

Entreprenörsprogrammet Erasmus erbjuder unga entreprenörer att arbeta med en erfaren företagare under upp till 6 månader utomlands. Se länk till kort information om programmet och ansök om deltagande nu!

www.erasmus-entrepreneurs.eu

Vi har kontorsutrymme att hyra för företag som vill vara nära en kreativ och utvecklingsinriktad miljö.

Ta kontakt med Veronica 0735 - 23 36 37 om du vill diskutera behov av kontor och mötesplats centralt i Uddevalla. Nära till andra företagare och studiemiljön på HCB samt restaurang mm i huset.

PRESSMEDDELANDE VENTURE CUP - 
onsdag 3 juni 2009

LumenRadio från Göteborg vann finalen i Venture Cup 08/09 och hyllades av ett fullsatt Malmö Rådhus på onsdagskvällen.

Entreprenörsarenans medlemsföretag Lumenradio har gått till riksfinal efter att ha vunnit Venture Cup Väst 29:e april. Venture Cup syftar till att stimulera bildandet av nya, innovativa företag med tillväxtpotential samt att öka kunskapen om och intresset för entreprenörskap i Sverige.

Här finns en inbjudan till entreprenörstipendium från en av Rotaryklubbarna i Uddevalla. Ta gärna direktkontakt med klubben!

Ladda ned pdf ››